Да поканиш някого на обяд означава да бъдеш отговорен за щастието на този човек през часовете,които прекарва под твоя покрив! Така и аз съм отговорна,вие да се чувствате щастливи в моята кухня и да се насладите на храната! 🍰🌷
Най-добрата закуска е красива усмивка,дадена рано сутрин. Добавите ли една доза Любов,ентусиазъм и енергия,рецептата за добро настроение и вкусна храна е перфектна! 🥞☕❣
Седях си вкъщи и реших да направя миш-маш,но си казах,че трябва да направя нещо към него,просто нещо ми липсваше,чудих се баница със сирене ли да е,но в миш-маша има сирене и хоп ето,сглобих набързо мислено баницата с кайма и сега ще ви покажа какво направих.. 👩🏼🍳 Топи се в устата и е страшно вкусна! Пак ще го спомена,поднесете с айрян задължително! 🥮🥛😋
Продукти:
кори за баница - 1 пакет /400 гр./
кайма смес 60/40 - 1 кг.
кромид лук - 1 голяма глава или 2 малки
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 400 гр.
майонеза - 100 гр.
олио - 1/2 ч.ч. /с вместимост 250 гр./
вода - 1/2 ч.ч. /с вместимост 250 гр./
краве масло
брашно
хлебна сода - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
Приготвяне:
Слагаме една чаена лъжичка сода в киселото мляко и разбъркваме,изчакваме около минутка. В купа чукваме яйчицата и ги разбиваме,към тях добавяме шупналото кисело мляко,разбъркваме хубаво. Следва да добавим олиото и след това майонезата,разбъркваме до гладка смес. Идва времето да се заемем с каймата. Добавяме към каймата студена вода и размачкваме хубаво докато водата попие,когато пържим каймата няма да стане сплъстена,а ще е на трохи благодарение на водата. Загряваме малко олио в тиган на средна температура на котлона,режем лука и го запържваме,след като омекне и леко почервенее добавяме каймата. След около 10 минутки започваме да овкусяваме с черен пипер,сол,червен пипер и чубрица,бъркаме около още 5 минутки и сваляме от котлона. Започваме реденето на баницата. Предварително си подготвяме тавата с хартия за печене,която леко намазняваме с олио и поръсваме с брашно,за да не залепне след изпичане. Мажем първата кора с краве масло,намазваме обилно със сместа,след това хващаме две кори и навиваме на рулце,слагаме в тавичката. И така всяка следваща кора,аз мажа с масло през две кори. След като сме я наредили,режем с нож и поливаме с останалата смес отгоре,запичаме в предварително загрята фурна на 180• C на средно ниво на фурната,без вентилатор за около 45 минутки,това вече зависи от фурната ви. След изпичане намазваме с масло отгоре още докато е топла и покриваме с кърпа. Задължително поднасям с айрян! Вкусно,вкусно... 🥛😋
Разкошна!
ОтговорИзтриване