Баница с кайма,лук и майонеза 🥮🧅














Седях си вкъщи и реших да направя миш-маш,но си казах,че трябва да направя нещо към него,просто нещо ми липсваше,чудих се баница със сирене ли да е,но в миш-маша има сирене и хоп ето,сглобих набързо мислено баницата с кайма и сега ще ви покажа какво направих.. 👩🏼‍🍳 Топи се в устата и е страшно вкусна! Пак ще го спомена,поднесете с айрян задължително! 🥮🥛😋



Продукти: 

  • кори за баница - 1 пакет /400 гр./ 
  • кайма смес 60/40 - 1 кг. 
  • кромид лук - 1 голяма глава или 2 малки
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 гр.
  • майонеза - 100 гр.
  • олио - 1/2 ч.ч. /с вместимост 250 гр./
  • вода - 1/2 ч.ч. /с вместимост 250 гр./ 
  • краве масло 
  • брашно
  • хлебна сода - 1 ч.л. 
  • червен пипер - 1 ч.л. 
  • чубрица - 1 ч.л. 
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус

Приготвяне: 

Слагаме една чаена лъжичка сода в киселото мляко и разбъркваме,изчакваме около минутка. В купа чукваме яйчицата и ги разбиваме,към тях добавяме шупналото кисело мляко,разбъркваме хубаво. Следва да добавим олиото и след това майонезата,разбъркваме до гладка смес. Идва времето да се заемем с каймата. Добавяме към каймата студена вода и размачкваме хубаво докато водата попие,когато пържим каймата няма да стане сплъстена,а ще е на трохи благодарение на водата. Загряваме малко олио в тиган на средна температура на котлона,режем лука и го запържваме,след като омекне и леко почервенее добавяме каймата. След около 10 минутки започваме да овкусяваме с черен пипер,сол,червен пипер и чубрица,бъркаме около още 5 минутки и сваляме от котлона. Започваме реденето на баницата. Предварително си подготвяме тавата с хартия за печене,която леко намазняваме с олио и поръсваме с брашно,за да не залепне след изпичане.  Мажем първата кора с краве масло,намазваме обилно със сместа,след това хващаме две кори и  навиваме на рулце,слагаме в тавичката. И така всяка следваща кора,аз мажа с масло през две кори. След като сме я наредили,режем с нож и поливаме с останалата смес отгоре,запичаме в предварително загрята фурна на 180• C на средно ниво на фурната,без вентилатор за около 45 минутки,това вече зависи от фурната ви. След изпичане намазваме с масло отгоре още докато е топла и покриваме с кърпа. Задължително поднасям с айрян! Вкусно,вкусно... 🥛😋
Добър апетит! 💟

Видео рецептата,тук: ⤵️😁



Коментари

Публикуване на коментар