Пиле Фрикасе 🥘
Нещо толкова простичко,но пък е вкусничко. 🥘😋 Става хубава,гладка кашичка и няма бучки,моята доза е двойна,затова количествата може малко да ви изплашат. 😁😁 Ако искате по-малко количество просто намалете съставките. ☺️
Продукти:
- пилешко месо - 800 гр.
- /аз използвах бутчета/
- краве масло - 200 гр.
- брашно - 5 с.л. /с връх/
- кисело мляко - 400 гр.
- яйца - 4 бр.
- бульон от пилето - 1,750 мл.
- /7 ч.ч. с вместимост 250 мл./
- универсална подправка - 1 с.л. /моята е VEGETA/
- сол - на вкус
- лимон
- магданоз
Приготвяне:
Варя пилешкото месо в 2 литра вода подсолена със сол и една лъжица универсална подправка,след като месото е готово махам кожата,обезкостявам и накъсвам на парчета,запазвам бульона. В друга тенджера на по-ниска температура от средната,запържвам масло с брашно при непрекъснато бъркане,след като стане гладка каша добавям бавно бульона като бъркам. След сгъстяването дърпам за малко от котлона и в касерола разбивам млякото с яйцата,леко затоплям докато клокне,бъркам през цялото време. След това връщам кашичката на котлона и бавно добавям млечната смес,бъркам докато стане гладка,посолявам,добавям накъсаното месо и оставям около 3 минути на котлона при непрекъснато бъркане. Фрикасето е готово,много ароматно и много вкусно. Сервирам с резенче лимон и магданозче.
Добър апетит! 💟
Коментари
Публикуване на коментар