Пилешко филе с ориз и соев сос 🍜
Вкъщи все по-рядко планирам предварително какво да готвя и решавам всичко в движение,но днес беше комично! 🤷🏼♀️😁 Реших да готвя свинско месо със сос и ориз гарнитура,извадих месо от камерата и след няколко часа,когато започнах да го режа бързо установих,че това е пилешко филе и няма нищо общо със свинско месо... Ха,сега! 🍖🤣 Иии вече,когато ориза беше приготвен,а олиото беше на тигана и месото на парчета,бързо трябваше да се измисли нещо! 🤭 Преди няколко дни вкъщи много им се прияде една подобна рецепта на пиле по китайски и искаха тези дни да им направя,много обичаме да хапваме такова ястие,ноо днес някои продукти ми липсваха и въпреки всичко успях да скалъпя с малкото продукти,които имах нещо подобно - получи се и им беше толкооова вкусно,по нищо не се различаваше от пиле по китайски. 🥡🥢😌 Важното е да готвим с желание,пък каквото стане. 👩🏼🍳💟
- пилешко филе - 600 гр.
- ориз - 1 ч.ч. /с вместимост 250 мл./
- кромид лук - 2 малки глави
- сурова или печена червена чушка - 5 бр. /по желание,и в двата случая става вкусно/
- морков - 2 бр.
- краве масло - 1 ч.л.
- олио - 1/2 к.ч. /с вместимост 150 мл./
- соев сос - 60 мл. (30 мл. в ориза и 30 мл. в месото) /аз използвам KANIA)
- универсална подправка - 2 щипки
- /моята е VEGETA/
- риган - 1 щипка
- сол,черен пипер
- сусам - 2 щипки
Коментари
Публикуване на коментар