Пилешко филе с ориз и соев сос 🍜
















Вкъщи все по-рядко планирам предварително какво да готвя и решавам всичко в движение,но днес беше комично! 🤷🏼‍♀️😁 Реших да готвя свинско месо със сос и ориз гарнитура,извадих месо от камерата и след няколко часа,когато започнах да го режа бързо установих,че това е пилешко филе и няма нищо общо със свинско месо... Ха,сега! 🍖🤣 Иии вече,когато ориза беше приготвен,а олиото беше на тигана и месото на парчета,бързо трябваше да се измисли нещо! 🤭 Преди няколко дни вкъщи много им се прияде една подобна рецепта на пиле по китайски и искаха тези дни да им направя,много обичаме да хапваме такова ястие,ноо днес някои продукти ми липсваха и въпреки всичко успях да скалъпя с малкото продукти,които имах нещо подобно - получи се и им беше толкооова вкусно,по нищо не се различаваше от пиле по китайски. 🥡🥢😌 Важното е да готвим с желание,пък каквото стане. 👩🏼‍🍳💟


Продукти: 

  • пилешко филе - 600 гр. 
  • ориз - 1 ч.ч. /с вместимост 250 мл./ 
  • кромид лук - 2 малки глави
  • сурова или печена червена чушка - 5 бр. /по желание,и в двата случая става вкусно/ 
  • морков - 2 бр. 
  • краве масло - 1 ч.л. 
  • олио - 1/2 к.ч. /с вместимост 150 мл./ 
  • соев сос - 60 мл. (30 мл. в ориза и 30 мл. в месото) /аз използвам KANIA) 
  • универсална подправка - 2 щипки
  •  /моята е VEGETA/ 
  • риган - 1 щипка
  • сол,черен пипер
  • сусам - 2 щипки 


Приготвяне: 

Първо подготвяме ориза,измиваме и варим на ниска степен на котлона в 4 ч.ч. вода /с вместимост 250 мл./ Когато леко заври водата посоляваме с 1 щипка сол,2 щипки универсална подправка,1 щипка черен пипер,малко преди да го извадим слагаме 1 ч.л. краве масло и 30 мл. соев сос. След като ориза поеме водата го оставяме настрана и започваме филето. Измиваме месото и режем на парчета,загряваме олиото и запържваме,след леко зачервяване добавяме наситнения лук,когато омекне добавяме червената чушка и моркова нарязани на ситно. Когато чушката и моркова леко омекнат слагаме сол и черен пипер на вкус. Ястието къкри и го бъркаме от време на време,след като вече всичко е омекнало и месото е готово добавяме 1 щипка риган, 30 мл. соев сос и поръсваме със сусам,разбъкваме и оставяме още 5 минути на котлона,след това добавяме ориза към месото,объркваме всичко и след около 2 минути ястието е готово. След като сервирам си слагаме допълнително соев сос вкъщи,влюбени сме в него! 
Добър апетит! 💟

Коментари