Пиле по Италиански 🍗🧀🇮🇹
Продукти
• Пилешки бутчета - 17 бр.
• Скилидки чесън - 10 бр.
• Черен пипер - 2 ч.л.
• Сол
• Олио /Зехтин/
• Пресен лук - 10 стръка
• Доматено пюре - 500 гр.
• Риган - 1 с.л
• Пилешки бульон разтворен в 150 мл. вода. (Аз използвах на "Maggi" 10 гр.) Ако имате домашно приготвен,още по-добре.
• Моцарела - 150 гр.
• Черни маслини -100 гр.
Приготвяне:
Премахнете кожата от бутчетата ако имат такава. Овкусете ги със счукания чесън,черния пипер и една щипка сол. Загрейте 10 с.л. олио на средна степен и запържете до зачервяване от двете страни. Изкарайте ги и ги сложете в тавичка. Нарежете лука на дребно,загрейте още 3 с.л. олио и го запържете за 2 минути до лекото му омекване. Добавете доматеното пюре към лука,както и пилешкия бульон,който предварително сте разтворили в 150 мл. топла вода,добавете и ригана. Овкусете със сол на всус,намалете котлона и варете още 15 минути соса,като бъркате периодично. Загрейте фурната на 180° C и залейте с доматения сос пилешките бутчета,покрийте с фолио и сложете във фурната да се пече. Печете около 30 минути,извадете и върху всяко бутче сложете резенчета моцарела. Сложете отново във фурната,докато моцарелата се разтопи. След като ястието е готово,прибавете маслините в тавичката и поднесете вкусотийката!
👩🏼🍳 Видео с рецептата,тук! ⬇️
Коментари
Публикуване на коментар