Палачинки с кисело мляко 🥞❣

Палачинки с кисело мляко,о,да! Вкусни,сочни и ако малко престоят не изсъхват! Веднъж ги направих така и от тогава повече няма да ги правя по друг начин! 🥞👩🏼‍🍳 От тази смес излизат около 10 - 15 броя палачинки,зависи от големината им. Искам да ви споделя,че ми е много приятно да споделям любими рецепти с вас,аз готвя постоянно за моето прекрасно семейство,но както виждате не качвам всеки ден,защото просто не споделям ястията,които правя често,например супа,пиле с ориз,мусака и прочие,защото те се готвят почти постоянно в един дом и всички знаят как се приготвят. Аз споделям рецепти,които са ме впечатлили по някакъв начин и не се приготвят толкова често. 📃🍴😋 А дори и тези рецепти,които споделям с вас,не мога да кача веднага,защото имам прекрасна осем месечна дъщеричка с която играем цял ден и само,когато спинка,открадвам малко време,за да  обработя клипче към някоя рецепта,след това да я напиша и тогава да я споделя с вас. 👶🌸💗 Обещавам,че някой път ще пусна рецепта за мусака,супичка или нещо,което приготвяме често в домакинството. 🍲🍽  А сега,опитайте рецептата за палачинките и да ви е сладко! 🥞🍫💟 


Продукти:

• Кисело мляко - 250 гр.
• Сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
• Яйца - 3 бр.
• Вода - 300 мл.
• Олио - 1 с.л.
• Сол - 1/4 ч.л.
• Захар - 1 ч.л.
• Брашно - 250 гр.
• Масло (За намасляване на тигана.)
• Топинг шоколад (За поливане на палачинките.)
• Пудра захар (За поръсване на палачинките.)


Приготвяне:

Слагаме содата в киселото мляко,разбъркваме и изчакваме 3-4 минутки да шупне. Разбиваме яйцата в купа с бъркалка,наливаме вода,добавяме олио,сол и захар и разбъркваме хубаво. Сипваме киселото мляко при яйцата,разбъркваме и постепенно добавяме брашното,бъркаме много добре,за да се получи гладка смес без бучки. Оставяме сместа да престои 10 минутки. Взимаме малко масълце,намасляваме тигана и загряваме котлона на ниска степен,когато леко загрее слагаме палачинка,аз намаслявам през две палачинки. Поливаме готовите палачинки с топинг шоколад и поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко!


👩🏼‍🍳 Видео с рецептата,тук! ⬇️


 

Коментари

Публикуване на коментар