Пилешко с ориз,зеленчуци и соев сос 🍗🍚🥢
Обичате ли китайско,аз много,тази рецепта не е едно към едно с оригиналната рецепта по китайски,но вкуса й се доближава до оригинала,задължително трябва да я опитате! 🧧😋 Сочно пилешко 🍗 рохлив ориз 🍚 ароматни зеленчуци 🌶 соев сос за разкош 🏺 .. Добър апетит! 🥢
Продукти:
• Пилешки бутчета - 600 гр. /Или бон филе/
• Ориз - 1 и 1/2 ч.ч (С вместимост 250 мл.)
• Червени чушки - 2 бр. /Нарязани на едро/
• Замразех грах - 1 ч.ч. (С вместимост 250 мл.)
• Моркови - 2 бр. /Нарязани на шайби/
• Лук - 1 едра глава /Нарязан на шайби/
• Соев сос - 10 с.л.
• Олио - 12 с.л.
• Сол на вкус /Аз слагам 2 ч.л./
• Вода - 1500 мл.
Приготвяне:
Пилешкото варим,обезкостяваме,махаме кожата и късаме на парчета. Слагаме ги в купа,поливаме с 5 с.л. соев сос,разбъркваме и покриваме с фолио,след което слагаме в хладилника за 1 час. Започваме подготовката на ориза и зеленчуците. Измиваме ориза в гевгир,слагаме в тенжера и го заливаме със студена вода. Когато заври,слагаме 1 ч.л. сол или по ваш вкус и варим ориза до готовност,внимаваме да не преваряваме. Изваждаме ориза,прецеждаме,в гевгир измиваме със студена вода и го оставяме в купа. По този начин ще остане разделен и няма да слепне. В тиган загряваме 6 с.л. олио на максимална степен,слагаме лука,моркова и посоляваме с 1 ч.л. сол или на вкус. Когато лука леко се запържи и моркова пусне цвета си,добавяме чушката и граха,когато и те леко се запържат ги изваждаме. Прехвърляме ги в купа. В тиган отново загряваме 6 с.л. олио на максимална степен и запържваме пилешкото месо от двете страни за 5 минути. Внимаваме да не го припържим,за да не стане твърдо,трябва месото да остане сочно. Готово месо прехвърляме при зеленчуците и към тях прибавяме ориза,разбъркваме и поливаме с още 5 с.л. соев сос,разбъркваме отново. Аз толкова обичам соев сос,че на порцията си отново поливам със сос! Добър апетит!
• Пилешки бутчета - 600 гр. /Или бон филе/
• Ориз - 1 и 1/2 ч.ч (С вместимост 250 мл.)
• Червени чушки - 2 бр. /Нарязани на едро/
• Замразех грах - 1 ч.ч. (С вместимост 250 мл.)
• Моркови - 2 бр. /Нарязани на шайби/
• Лук - 1 едра глава /Нарязан на шайби/
• Соев сос - 10 с.л.
• Олио - 12 с.л.
• Сол на вкус /Аз слагам 2 ч.л./
• Вода - 1500 мл.
Приготвяне:
Пилешкото варим,обезкостяваме,махаме кожата и късаме на парчета. Слагаме ги в купа,поливаме с 5 с.л. соев сос,разбъркваме и покриваме с фолио,след което слагаме в хладилника за 1 час. Започваме подготовката на ориза и зеленчуците. Измиваме ориза в гевгир,слагаме в тенжера и го заливаме със студена вода. Когато заври,слагаме 1 ч.л. сол или по ваш вкус и варим ориза до готовност,внимаваме да не преваряваме. Изваждаме ориза,прецеждаме,в гевгир измиваме със студена вода и го оставяме в купа. По този начин ще остане разделен и няма да слепне. В тиган загряваме 6 с.л. олио на максимална степен,слагаме лука,моркова и посоляваме с 1 ч.л. сол или на вкус. Когато лука леко се запържи и моркова пусне цвета си,добавяме чушката и граха,когато и те леко се запържат ги изваждаме. Прехвърляме ги в купа. В тиган отново загряваме 6 с.л. олио на максимална степен и запържваме пилешкото месо от двете страни за 5 минути. Внимаваме да не го припържим,за да не стане твърдо,трябва месото да остане сочно. Готово месо прехвърляме при зеленчуците и към тях прибавяме ориза,разбъркваме и поливаме с още 5 с.л. соев сос,разбъркваме отново. Аз толкова обичам соев сос,че на порцията си отново поливам със сос! Добър апетит!
👩🏼🍳 Видео с рецептата в канала ми! ⬇️
Коментари
Публикуване на коментар