Въздушен хляб 🍞💟
Домашен хляб,любимите хора са доволни,вкъщи е уютно и домакинята е щастлива! 👩🏼🍳🥰
Когато направих този хляб се върнах в дните,когато бях дете и с мама купувахме хляб с купони,истински засищащ хляб.. 👩❤️💋👩🤗 Топъл,току - що изваден,взимах го и чупех крайчето му,до вкъщи половиния хляб го нямаше... Липсват ми тези времена! 💌 Докато хапвахме домашния хляб,вкуса му ни караше да ядем още и още,по едно време усетихме,че сме изяли вечерята и ядем само хляба. 🍽🍞 На другия ден мъжа ми каза "Моля те,направи пак от твоя вкусен хляб!" ❤
И съм сигурна,че ако правя всеки ден от него ще се качват много килограми.. ⏲🤭 Стана вкусен,мекичък и плътен,поднесох с шарена сол,сминдух и чубрица.. 🍞😌😋 Опитайте и добър апетит! 💟
Продукти:
• Пшенично брашно - 600 гр.
• Краве масло - 20 гр.
• Сол - 15 гр.
• Захар - 1 щипка
• Кубче мая - 1 бр. /42 гр./
• Хладка вода - 160 мл.
• Прясно мляко - 200 мл.
• Пшенично брашно - 600 гр.
• Краве масло - 20 гр.
• Сол - 15 гр.
• Захар - 1 щипка
• Кубче мая - 1 бр. /42 гр./
• Хладка вода - 160 мл.
• Прясно мляко - 200 мл.
Приготвяне:
Слагаме брашното в купа и правим кладенче в средата. Натрошаваме вътре маята,прибавяме захарта,млякото и водата,оставяме да престоят така 15 минути. След това добавяме солта и маслото,бъркаме с шпатула,докато започне да става тесто,поръсваме малко брашно на плота и започваме с ръце да правим гладко тесто. Оставяме тестото да почива 30 минути,след това оформяме хляб,слагаме го във формата и оставяме да почива още 60 минути. Моята форма е силиконова,правоъгълна,дълга 30 см. След като изтекат минутите и тестото е втасало,отгоре с малко ножче правим надлъжни резки. Загряваме предварително фурната на 190° C с вентилатор,слагаме решетката в средата и печем 40 минути. Хлябът става мек и ухае страхотно,поднасям с шарена сол,сминдух и чубрица. Добър апетит!
👩🏼🍳 Видео с рецептата в канала ми! ⬇️
Коментари
Публикуване на коментар